S4lahkan Syarikat Kurier Pvnca Barang Hancvr, Pembeli Tervk Dihent4m Netizen

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai isu komisyen pekerja J&T tidak dibayar dan menyebabkan l0nggokkan parcel. Bagaimanapun, kali ini isu lain pula muncul.

Tular di media sosial menunjukkan barang pelanggan yang menggunakan perkhidmatan syarikat tersebut dalam keadaan h4ncur dan langsung tidak boleh digunakan lagi.

Dapat dilihat barangan tersebut tidak menggunakan kotak, bubble wrap serta tiada tanda frag1le diletakkan oleh penjual.

Bagaimanapun, t1ndakan pembeli yang meny4lahkan pihak J&T berikutan barangan diterima r0sak ternyata mengundang kec4man netizen.

Netizen berkata barangan itu r0sak bukan disebabkan pihak kurier tetapi penjual yang tidak membvngkus barangan berkenaan dengan baik.

Rata-rata ntizen mengatakan barangan yang diterima menggunakan perkhidmatan J&T sentiasa dalam keadaan baik. Malah, peniaga turut mengatakan selama ini tiada masalah sepanjang mengunakan perkhidmatan kurier itu.

Kata netizen lagi, jika barangan l4mbat tiba mungkin boleh s4lahkan kurier berkenaan tetapi jika barangan r0sak kerana tidak dib4lut dengan baik ianya adalah s4lah penjual.

Bagaimanapun, difahamkan pemilik asal video tersebut telah pun memadam video berkenaan selepas menerima kecaman ramai. Apa pun diharap penjual lebih peka sebelum melakukan penghantaran, tak pasal-pasal orang lain dipersalahkan nanti.

Leave a reply "S4lahkan Syarikat Kurier Pvnca Barang Hancvr, Pembeli Tervk Dihent4m Netizen"

Author: 
author